Dr. Baló Tímea, belgyógyász, endokrinológus

 

Balo Timea o
Rendelési idő:
páros hét csütörtök
17:00 - 20:00
páratlan hét csütörtök
17:00 - 20:00
Anyagcserezavarok belgyógyászati szakrendelése

A modern társadalom leggyakoribb krónikus betegségei közé tartozik a cukorbetegség és a magas vérzsírszint. E kettő megléte esetén a szív-érrendszeri károsodások kockázata megsokszorozódik. A fiatalkori szívinfarktusok hátterében a dohányzáson túl a fel nem ismert, vagy nem megfelelően kezelt cukorbetegség és/vagy vérzsírháztartási rendellenességek állnak.
A magas vérzsírszintek a modern életmód következményeként is kialakulhatnak, de ismert családon belüli gyakori öröklődésük is, mely sok esetben független a táplálkozási tényezőktől.
A magas vérzsírok (a koleszterin és/vagy a triglicerid) központi szerepet játszanak az érelmeszesedés kialakulásában. Az érelmeszesedés következménye lehet szívinfarktus, stroke (gutaütés) és akár végtagamputáció is. E súlyos szövődmények megelőzhetőek idejekorán végzett szűrővizsgálatokkal illetve adekvát kezeléssel.
Szakrendelésünk keretében lehetőség van a cukorbetegség és/vagy vérzsír-rendellenességek szűrésére, illetve a betegségek legkorszerűbb gyógyszerekkel történő kezelésére.
Lehetőség biztosított a családban halmozódó magas vérzsírszintek szűrésére is!
A szakrendelést vezető doktornő korábban több, mint 10 évig dolgozott a magyarországi vérzsír-anyagcsereközpontban (Semmelweis Egyetem).

Endokrinológiai betegtájékoztató anyagok a COVID-19 járvány idejére:

http://www.endokrinologia.hu/betegtajekoztato.aspx?Ord=0&Asc=1