Dr. Bölcskei Judit, bőrgyógyász, kozmetológus

 

bolcskei judit
Rendelési idő:
hétfő 9:00 - 12:00 
csütörtök 9:00 - 12:00

Dr. Bölcskei Judit bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos az általános bőrgyógyászati problémákon túl olyan bőrtünetek kezelésével is foglalkozik, amelyek a páciens számára főleg esztétikai problémát okoznak, és amelyek kezelése a kozmetikus hatáskörét már túllépi. Szakorvosunk segítséget tud nyújtani Önnek az alábbi problémák esetén:

Mi a kozmetológia?

Sokan összetévesztik a kozmetikát a kozmetológiával. A kozmetológia a bőrgyógyászat speciális ága, amely a szép, fiatal bőr megőrzésével, visszaállításával foglalkozik. A kozmetológus pedig olyan bőrgyógyász szakorvos, aki a bőr elváltozásaiból adódó esztétikai problémákkal (például a pattanásos bőrrel, jóindulatú növedékekkel, pigmentfoltokkal és egyéb szépséghibákkal) is foglalkozik általános bőrgyógyászati rendelése mellett.

Milyen panaszok esetén érdemes kozmetológus szakemberünkhöz fordulnia?

Ha száraz, ekcémára hajlamos bőre kezeléséhez szeretne tanácsot kapni.
Jóindulatú bőrkinövések, tumorok (fibroma, seborhoeas keratosis) eltávolítása.
Vírusos szemölcsök helyi érzéstelenítés mellett történő eltávolítása.
Rosacea (arcpír) kezelése, ahol a külső kezelés mellett megfelelő diétás tanácsokkal, szükség esetén társszakmák bevonásával együtt lehet a bőrtüneteket kezelni.

Hajhullás

A hajhullásnak számtalan oka lehet, így nem kell azonnal komoly bajra gondolni. Hajunk folyamatosan megújul , naponta átlagosan 50-60 szál hajszálunk hullik ki normálisan. Azonban ha azt vesszük észre, hogy hajunk a szokásosnál fokozottabban kezd hullani, esetleg a haj sűrűsége észrevehetően csökken, foltokban kezd el ritkulni, akkor ez már nem tekinthető normál hajvesztésnek. A fokozott hajhullásnak mindig van valamilyen oka , melyet gyakran nem egyszerű kideríteni. A páciens részletes kikérdezésével, a hajhullás mintázatából, mértékéből a szakorvos következtetni tud a hajhullás okára és, hogy szükség esetén milyen kiegészítő vizsgálatokra van szükség.

Kisgyermek és tinédzserkorúak bőrgyógyászati problémái

A gyerekeknél is előfordulhatnak fertőző (gomba, baktérium, vírus okozta) bőrbetegségek, de gyakori probléma a pattanásos bőr kezelése is, mikor az arctisztítás már nem elegendő, és csak megfelelő külső, szükség esetén belső gyógyszeres kezeléssel lehet jó eredményt elérni. A gyerekeknél éppen úgy előfordulhatnak allergiás eredetű bőrtünetek, a hajas fejbőr, az arc és olykor más bőrterületek gyulladással és hámlással járó betegségei, mint a felnőtteknél.

Melanoma

A melanoma az egyik legrosszabb indulatú bőrdaganat, mely a bőrben található pigmentsejtekből indul ki. Nagyon hamar áttétet ad a belső szervekbe. Szerencsére, ha idejében felismerik és korai stádiumban eltávolítják, a betegség csaknem minden esetben meggyógyítható. Az anyajegyek hétköznapi ember számára, orvosi vizsgálat nélkül nem különíthetők el magától a melanomatól. Nagyszámú ún. atípusos anyajegyek esetén magasabb a melanoma kialakulásának a lehetősége is. A melanoma a bőr rendszeres ellenőrzésével igen korai állapotban észrevehető.

Tudjon meg többet a hajhullás lehetséges okairól...