Dr. Reismann-Juhász Eszter, kardiológus

 

Juhasz Eszter
Rendelési idő:
szerda 9:00 - 13:00

A szív-és érrendszeri betegségek rendkívül nagy jelentőséggel bírnak. A fiatal felnőttkortól kezdve lényegében minden korosztályt érintő, a legváltozatosabb panaszokkal jellemezhető betegségcsoportról van szó. A prevenció szerepe kiemelendő. Megfelelő életvitel, diéta mellett a felfedezett kórképek helyes gyógyszeres kezelése mind az életminőséget, mind az élethosszat pozitívan befolyásolja. A magasvérnyomás-betegség, a metabolikus szindróma igazolása és terápiája legalább olyan fontos, mint a mellkasi fájdalom elkülönítő kórismézése vagy a billentyűbetegségek időben való felfedezése.

Rendelésünkön lehetőség nyílik a fent vázolt kórállapotok igazolására vagy éppen kizárására.

Szív-ultrahangvizsgálat segítségével jól felmérhető a szív funkciója, állapota. A nyugalmi és terheléses EKG vizsgálat pedig nagy segítséget nyújt a mellkasi panaszok hátterének tisztázásában. 24 órás vérnyomás-monitorizálás segítségével jól diagnosztizálható a hypertonia és a bevezetett kezelés hatékonysága is nyomon követhető.
Rendelésünk kardiológus-belgyógyász orvosa a Semmelweis Egyetem II.sz. Belgyógyászati Klinika kardio-metabolikus profilú részlegén dolgozott éveken át, jelenleg az MHEK Honvédkórház adjunktusa.