Dr. Reismann Péter PhD, belgyógyász, endokrinológus

 


Rendelési idő:
hétfő 17:00 - 20:00
szombat változó
Általános belgyógyászati szakvizsgálat; pajzsmirigy rendellenességek és más endokrinológiai betegségek szűrése, kivizsgálása és kezelése

A pajzsmirigy-működési zavar az össznépességben előforduló leggyakoribb hormonháztartási zavar. Vizsgálatok szerint minden negyedik nőnek van valamilyen pajzsmirigy-működési zavara vagy betegsége. Ezekre gyakran csak a tünetek megjelenésekor derül fény. Orvostechnikai, laboratóriumi eszközökkel a pajzsmirigy könnyen és egyszerűen vizsgálható, a szűrővizsgálatok idejekorán kimutathatják a kóros eltéréseket, még mielőtt a panaszok jelentkeznek.
Szakrendelésünkön a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikájának több éves németországi munkatapasztalattal rendelkező egyetemi docense várja az endokrinológiai panaszokkal érkező betegeket. A pajzsmirigy problémákon túl egyéb hormon- és anyagcsere rendellenességek kivizsgálását, kezelését, gondozását is vállaljuk (túlsúlyosság, polycystás ovárium szindróma, menstruációs zavarok, fokozott szőrnövekedési zavarok, cukorbetegség). A pajzsmirigy szakrendelés különlegessége, hogy a részletes kivizsgálás magába foglalja az ultrahangos vizsgálatot, szükség esetén a vékonytű mintavételt is.

Endokrinológiai betegtájékoztató anyagok a COVID-19 járvány idejére:

http://www.endokrinologia.hu/betegtajekoztato.aspx?Ord=0&Asc=1  

Dr. Reismann Péter, PhD cikke a jód fontosságáról és az egészséges pajzsmirigyműködésre gyakorolt hatásáról